ELKÉSZÜLTEK A TÁVHŐ ELSZÁMOLÁSOK
2017. 08. 11.

Elkészítette az elmúlt fűtési szezon elszámolásait a Nyírtávhő Kft.. A szokatlanul hideg télen 5 százalékkal növekedett a fogyasztás, ez összességében 40 millió forintos plusz költséget jelent a nyíregyházi távfűtéses lakásokban élőknek. A tényleges pénzügyi elszámolás még augusztusban megtörténik.

Az elmúlt évben a naptári éves elszámolásokról a fűtési szezonok elszámolására tért át a Nyírtávhő Kft., így most ez az első alkalom, amikor a 2016 júliusa és 2017 júniusa közötti fogyasztásról kaptak számlát a nyíregyháziak. A költségmegosztók adatainak kiolvasásához továbbra sem kellett biztosítani a bejutást a lakásokba. Az Okos Mérésbe bekapcsolódott épületeknél pedig már a lépcsőházakban felszerelt adatgyűjtő készülékek segítségével kapták meg az adatokat. A fogyasztók az előzetes elszámolásokat a közös képviselők segítségével véleményezhették, majd a szolgáltató ezt követően készítette el az elszámoló számlákat.

40 MILLIÓS PLUSZ BEFIZETÉS

Joó László ügyvezető elmondta, többségében már ki is küldték az elszámoló számlákat. Az elmúlt fűtési idény szokatlanul hideg tele miatt 5 százalékkal több hőenergiát használtunk el, ami 40 millió forintos plusz költséget jelent. A fogyasztók kétharmadának befizetési kötelezettsége lett, egyharmaduk pedig pénzt kap vissza. A tényleges pénzügyi elszámolás még augusztusban megtörténik.

ELSZÁMOLÁS AUGUSZTUSBAN

A fűtési elszámolások mellett elkészültek a használati meleg víz fogyasztás elszámolásai is. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az elszámolásokból eredő megtakarításokat a folyószámlán keresztül fizető fogyasztók a számlájukra visszautalva, a készpénzátutalási-megbízással fizetők pedig postai úton kapják meg. A hátralékkal rendelkező fogyasztók esetében a megtakarításokkal a tartozásaikat csökkentik. Az ügyfélszolgálati irodában lehetőség van az elszámolások alapján keletkező egyösszegű ráfizetésre, illetve a korábbi számlatartozás részletekben történő kiegyenlítésére is.

Szoboszlai Tibor

Forrás: www.nyiregyhaza.huKözadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza