EREDMÉNYES ÉVET ZÁR A NYÍRTÁVHŐ KFT. – 300 MILLIÓ FEJLESZTÉSRE
2018. 01. 05.

Megvalósították Nyíregyházán az okos-mérés rendszerét, 300 millió forintot fordítottak a távhőhálózat fejlesztésére, de elvégezték a szükséges felújítási munkákat is. A városi cég zavartalan fűtést és melegvíz-szolgáltatást ígér a téli hónapokra.

Nyíregyházán 51 éves múltra tekint vissza a távhőszolgáltatás, és ma már a lakosság 40 százaléka használja a fogyasztók szempontjából a legkényelmesebb fűtési rendszert. A szabolcsi megyeszékhely országosan is élen jár a biztonságos távhő és meleg víz szolgáltatásban, mindemellett folyamatosan dolgoznak az innovatív műszaki megoldások bevezetésén is. Az idei esztendő első két hónapja, a január és a február hidegebb volt, mint amit korábban megszoktunk, így összességében mintegy öt százalékkal több hőenergiát használtak a fogyasztók a Nyírtávhő kft. fűtési rendszerén. A fűtési szezon után a nyári hónapokban a szolgáltató terv szerint végezte el a fejlesztéseket és a karbantartásokat.

300 millió forintos beruházás.

Joó László ügyvezető elmondta:

Az év legnagyobb beruházása tavasszal indult, a lakóépületek közel 100 százalékában megvalósították az okos-mérés rendszerét, a korábbi fűtési időszak elszámolása már ennek segítségével készült.

300 millió forintos beruházással a hálózaton mintegy 1 kilométernyi vezetéket cseréltek újra, hét központot teljesen felújítottak, tízet pedig részlegesen. Ezek mellett 150 millió forintot fordítottak karbantartási feladatokra. A fejlesztéseket és a karbantartási munkákat a fűtési szezon kezdetére sikerült elvégezni a Nyírtávhő Kft.-nek.

Az idei enyhe október és november után a szakemberek egy átlagos hőenergia felhasználású télre számítanak, így reményeik szerint a következő fűtési idény elszámolásánál nem lesz szükség komolyabb plusz befizetésekre.

Az idén elvégzett munka eredményeként a városi cég zavartalan fűtést és melegvíz-szolgáltatást ígér a téli hónapokra.


Forrás: Szoboszlai Tibor Nyíregyházi Televízió

Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza