GAZDASÁGOS OKOSMÉRÉS – REGIONÁLIS ZÁRÓRENDEZVÉNY MISKOLCON
2018. 02. 15.

A KOM Központi Okos Mérés Zrt. a Központi Intelligens Hálózati Mintaprojekt regionális zárórendezvényét tartotta Miskolcon. Az Északkelet-magyarországi régióban már közel 20 ezer fogyasztói végpontot mérnek okos módszerrel. Az eseményen a mintaprojektben résztvevő két nyíregyházi szolgáltató, a Nyírtávhő kft. és a Nyírségvíz Zrt. vezetői is beszámoltak eredményeikről és tapasztalataikról.

A KOM Központi Okos Mérés Zrt. országos kiterjedésű Mintaprojekt keretében vizsgálja a hazai okos mérési hálózat kialakításának lehetőségeit több, mint 100 ezer fogyasztási végpontot bevonva a villamos energia, földgáz, víz és távhő szektorból. A projekt során kiemelt szerepet kapott az Északkelet-magyarországi régió, ahol az elmúlt időszakban közel 20 ezer mérési végpontot cseréltek okosra.

Példa lehet a Nyírtávhő Kft.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a Nyírtávhő kft. és a Nyírségvíz Zrt. vett részt a mintaprojektben. A távhőszolgáltató 80 millió forintból korszerűsítette a rendszerét. Joó László ügyvezető elmondta, a távhőszolgáltatásban országosan egyedüliként Nyíregyházán 16 ezer lakásba szereltek be az okosméréshez szükséges adatgyűjtőket. A rendszert már több mint egy éve működtetik, a legutóbbi elszámolást már ezzel végezték.

Jeladós mérők a Nyírségvíz Zrt.-nél

A Nyírségvíz Zrt. is örült annak, hogy a megyeszékhely önkormányzatának pályázatával részt vehettek a fejlesztési programban. Szabó Istvánné vezérigazgató arról számolt be, hogy Nyíregyházán a 34 ezer mellékvízmérős lakásból már 18 ezerben távleolvasás működik, most ezek közül közel 900-at tudtak kétoldalú kommunikációra alkalmas jeladóval ellátni, így a felhasználók is tudják követni fogyasztásukat. A Nyírségvíz Zrt. folytatni szeretné az okosmérős fejlesztéseket nem csak a lakossági, hanem az önkormányzati intézményekben is, ezzel segítve a takarékos és ésszerű vízfelhasználást.


Forrás: Szoboszlai Tibor Nyíregyházi TelevízióKözadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza