KORSZERŰSÍTÉS ÉS ENERGIAMEGTAKARÍTÁS A CÉL
2017. 09. 01.

411 millió forintos projekt segítségével szeretné korszerűsíteni a nyíregyházi távhőhálózatot a Nyírtávhő Kft.. Nyertes pályázat esetén a jövő nyáron három kilométeren cserélhetnek vezetéket és 22 új hőközpontot építhetnek. A rekonstrukcióval jelentős energiamegtakarítást lehet elérni.

A csütörtöki közgyűlés egyik napirendjeként a képviselők elfogadták, hogy a távhő szolgáltatási szektort érintő, az energiahatékonyság növelésére és a megújuló energiaforrások alkalmazására irányuló projekt megvalósítása érdekében a Nyírtávhő Kft. az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-vel Konzorciumi Együttműködési Megállapodást kössön. A projekt célja a primer távhőhálózat hőveszteségének és a meghibásodások gyakoriságának csökkentése, azaz a távhőszolgáltatás fenntarthatóságának és megbízhatóságának javítása. A benyújtani tervezett pályázat összes költsége 411 millió forint, maximális támogatási intenzitása 50 százalék. A pályázathoz szükséges önerő a Nyírtávhő Kft.-nél rendelkezésre áll.

KORSZERŰSÍTÉS ÉS ENERGIAMEGTAKARÍTÁS

Joó László ügyvezető elmondta, a projekt hőközpont korszerűsítést és távfűtési vezetékcserét tartalmaz. Nyertes pályázat esetén a jövő nyáron három kilométeren cserélhetnek vezetéket és 22 új hőközpontot építhetnek. A beruházás 1100 fogyasztót érint, az energiamegtakarítás 5500 gigajoule lesz, ami 300 tonna szén-dioxid kibocsájtásnak felel meg évente.

A pályázatot szeptember végéig benyújtják, az elbírálása novemberben lesz, amennyiben nyernek, aláírhatják a támogatási szerződést. A közbeszerzési eljárás négy hónapot vehet igénybe, így a jövő év májusában kezdhetik meg a munkát, és a nyár végére be is fejezik. A Nyírtávhő kft. idén 300 millió forintot fordított távhővezetékek felújítására és hőközpontok korszerűsítésére, de a szokásos nyári karbantartási munkákat is elvégezték a fűtési idény kezdete előtt.

Szoboszlai Tibor

Forrás: www.nyiregyhaza.hu
Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza