MEGKEZDŐDTEK A TÁVHŐ REKONSTRUKCIÓS MUNKÁK NYÍREGYHÁZÁN
2017. 06. 20.

Folytatja az éves karbantartási és rekonstrukciós munkákat a Nyírtávhő Kft. Ezen a héten megkezdték 200 méternyi távhővezeték cseréjét az Országzászló téren, a tervek szerint augusztus közepére végeznek. A környéken élő 400 fogyasztónál a meleg víz szolgáltatás továbbra is zavartalan.

Az elmúlt fűtési szezonban Nyíregyházán két esetben volt rendszerszintű korlátozás, amikor a bujtosi erdőben egy 400-as vezeték sérült meg, a Kossuth utcán pedig többször volt szükség hibaelhárításra, de egy alternatív vezetékkel folyamatos volt a szolgáltatás. A szakemberek még a fűtési szezon vége előtt úgy döntöttek, a problémát véglegesen felszámolják. Májusban 130 méteres nyomvonal hosszon cserélték ki a vezetéket új technológiájú, előszigetelt csövekre.

VEZETÉKCSERE AZ ORSZÁGZÁSZLÓ TÉREN

Most az Országzászló téren az éves beruházási terv szerint kicserélik a régi távhővezetékeket. A munkálatok miatt a parkot részlegesen lezárták, 110 négyzetméteren dolgoznak, egy területen a díszburkolatot is felbontották. Joó László ügyvezető elmondta, a közel 40 éves, a környéken 400 fogyasztót ellátó távhővezetéket 200 méteres hosszon cserélik ki. A szakemberek most egy provizor vezetéket építenek, hogy a meleg víz ellátás folyamatosan biztosított legyen. A munkákat augusztus közepére szeretnék befejezni, majd a teret parkosítva adják vissza a városlakóknak. A távhővezetékek cseréje az Országzászló téren 30 millió forintba kerül.

NYÁRON MÉG TÖBB HELYEN DOLGOZNAK

A Nyírtávhő kft. az éves karbantartási és rekonstrukciós munkákat az iskolai szünet idejére tervezi, tehát június közepe és augusztus vége között, hogy a legkevésbé zavarják a közlekedést. A nyáron dolgoznak majd a Rákóczi utca belvárosi részén, és augusztus elején a Stadion utca térségében is hosszabb szakaszon cserélik ki a távhővezetéket. Mindemellett a hőközpontokban is elvégzik a karbantartásokat, a Nyírtávhő kft. a felújítási és fejlesztési munkákra idén több, mint 200 millió forintot fordíthat.

Szoboszlai Tibor

Forrás: www.nyiregyhaza.hu
Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza