SAJTÓKÖZLEMÉNY
2018. 06. 07.

-

Budapest, 2018. május 31.

A Díjnet nyújtja az e-számla szolgáltatást az öt nagy regionális víziközműnek

A Díjnet rendszerén keresztül válnak elérhetővé a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában álló öt nagy regionális víziközmű e-számlázási szolgáltatásai. A közbeszerzés keretében megvalósuló együttműködésnek köszönhetően több mint 1,1 millió fogyasztó számára nyílik lehetőség arra, hogy vízszámláját elektronikus formában kezelhesse.

A folyamat része annak az átfogó, tulajdonosi célkitűzésnek, hogy a regionális víziközművek egységes módszerek, sztenderdek alapján működjenek. Az érintett társaságok közül négy, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV), a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV), az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV), valamint az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV) számlakibocsátóként már csatlakozott is a Díjnet rendszeréhez, miközben a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) integrációja jelenleg is zajlik.

„Örömmel jelentjük be, hogy tovább bővítjük azon vidéki háztartások körét, melyek korszerű és ingyenes elektronikus számlakezelési és -fizetési megoldások keretében rendezhetik vízszámláikat. A projektnek köszönhetően Szeged, Nyíregyháza, Pécs és Győr, valamint ezek vonzáskörzetei mellett további települések lakói számára nyílik mód a szolgáltatásaink igénybevételére. Ezeket a szolgáltatásokat a Fővárosi Vízművek Budapesten és környékén élő közel 800 ezer ügyfele a Díjbeszedő Holdinggal történő együttműködésünknek köszönhetően már egy évtizede elérheti. Ezentúl országos szinten a lakosságnak már közel kétharmada tudja majd vízszámláját a Díjneten keresztül kezelni és fizetni.” – emelte ki Garamszegi Tamás, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója.

Magyarországon az elmúlt nyolc év során a víziközmű-társaságok körében erőteljes integráció zajlott: a korábbi közel 400 társaság helyett ma mintegy 40 víziközmű-szolgáltató tevékenykedik, az 5 regionális többségi állami tulajdonú társaság mellett kettő többségi fővárosi tulajdonban, a többi pedig többségi önkormányzati tulajdonban működik. A Díjneten elérhető vidéki vízszolgáltatók száma a projektnek köszönhetően tizenegyre emelkedik, ezzel összesen több mint 1,8 millió vidéki háztartásnak téve lehetővé a vízszámlák elektronikus kezelését.

Országos szinten az egy lakosra jutó évi vízfogyasztás a hálózatba kötött lakásokban immár hosszú évek óta változatlanul 34 köbméter körül alakul. 2016-ban az összes lakás több mint 95 százaléka rendelkezett vezetékes ivóvízzel, ez az arány a községek körében is meghaladta a 91 százalékot.

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ:

Az öt hazai regionális víziközmű-társaság adatai

Név

Szolgáltatási terület

Aktív sz.

Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV)

Pest, Nógrád, Komárom-Esztergom megye

202 ezer

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV)

Somogy, Fejér, Baranya, Zala, Veszprém,

Tolna megye

334 ezer

Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV)

Pest, Komárom-Esztergom, Fejér megye

150 ezer

Északmagyarországi

Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV)

Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén,

Hajdú-Bihar megye

187 ezer

Tiszamenti Regionális

Vízművek Zrt. (TRV)

Pest, Jász-Nagykun-Szolnok,

SzabolcsSzatmár-Bereg, Hajdú-Bihar,

Heves, Csongrád megye

297 ezer

A számok forrása: NÜSZ Zrt. A víziközművek nevének leírása során a hivatalosan feltüntetett helyesírási formákat alkalmaztuk.

Díjnet Zrt.

A Díjnet Zrt. Magyarország egyik vezető független e-számlakezelési szolgáltatása. A Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló társaság ingyenes szolgáltatás keretében egyetlen felületen teszi lehetővé különböző közüzemi, telekommunikációs és biztosítási szolgáltatók magánügyfelei számára, hogy számláikat elektronikus formában tekintsék meg, illetve egyenlítsék ki. A rendszer emellett lehetőséget biztosít számlakibocsátókkal való kapcsolattartásra, észrevételek, reklamációk jelzésére, valamint egyes szolgáltatók esetében mérőállás-bejelentésre is.

A Díjnethez csatlakozott számlakibocsátók száma jelenleg 28, a felületen (www.dijnet.hu) a legnagyobb fővárosi közüzemek mellett jelen vannak országos közüzemi, illetve telekommunikációs szolgáltatók és biztosítók, továbbá regionális közműszolgáltatók is.

A Díjnet regisztrált ügyfeleinek száma jelenleg meghaladja a 635 ezret. Tíz év alatt a rendszeren keresztül bemutatott számlák száma közel 40 millió darab volt, ebből csak tavaly 8,6 millió számla került bemutatásra, melyből 4,4 milliót a rendszeren belül bankkártyával, mobiltelefonos fizetéssel, internetbanki fizetéssel, illetve csoportos beszedési megbízással rendeztek az ügyfelek.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Varga Péter

Target Communications Tel.: +3630 328 7186 e-mail: varga@targetcom.hu

Forrás: Díjnet Zrt. PartnerkapcsolatKözadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza